26 april, 2006

Toca a mi - min tur!

Vi har blitt voldsomme middagsselskaper i det siste.

I går kveld, før vi gikk på feria'en, var det tysk aften. Elisa laget det hun mener er typisk tysk middag; kokte poteter og kokte egg med sennepssaus.

Vi har dermed vært innom de fleste nasjonaliteter i omgangskretsen: italiensk, colombiansk, tysk og spansk. Men ikke norsk.

-Nå mangler vi bare et norsk måltid, Kjersti!, mumlet italienske Marilina mens hun slurpet i seg sennepssaus.
Jeg visste den var nødt til å komme. Det var bare jeg, og mitt lands kjøkken, som ikke hadde vært til pers, og fått annerkjennende nikk fra de andre.

Selv er jeg ikke overbegeistret for den tradisjonelle norske maten. Den er litt fargeløs og kjedelig. Og hva er egentlig den mest tradisjonelle retten? Kjøttkaker? Komle?
Og er Kjersti i stand til å lage noen av delene? Eh.. nei!!

Så jeg trenger altså hjelp: har noen forslag til noe som er typisk norsk, kan lages av en novise på kjøkkenet, og som har ingredienser man får tak i også her, dessuten må det ikke være så fargeløst eller ha en så sær konsistens at det skremmer vettet av italienere med bortskjemte ganer?!?

Forslag mottas med takk.

PS. Det eneste de har hørt om av norsk mat er laks. Norsk laks er godt innarbeidet merkevare og kvalitetsstempel her i sør. Altså spiser vi mye laks i Norge, ikke sant?
Kanskje det er laks jeg bør lage til dem?

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

ja da, bak en laks i ovnen du og fyll på med grønt inni

april 26, 2006 11:04 p.m.  
Blogger Kjersti said...

Hvilken ovn skulle det være, Siv?

april 26, 2006 11:05 p.m.  
Blogger Bolette said...

grovbrød med brunost/geitost...hihi
Steikt/trekt fisk, kokte poteter (og avogtil også grønnsaker) med smelta smør er det eg har vakse opp på.Det var dei ingrediensane som var mest tilgjengelige og billigast. Graut på laurdag, og kjøttkaker som søndagsmiddag.
Er det rart dei middagane me lager nå er oftast basert på oppskrifter frå andre land?

hmm...lapskaus,fiskesuppa,fiskebollar (som du ikkje liker), pølser og potetstappe, plukkfisk, kjøtsuppa, betasuppa....alle suppene og lapskausen har sjølvsagt ferske rundstykker attåt.Fiskekaker, fiskegrateng, fløtegratinerte poteter...øøø...ovn ja...det blir poteter i fløtesaus..
lykke til damen.

april 27, 2006 12:23 a.m.  
Anonymous Anonym said...

Bøøøø ;)
Det du kan gjera er å steika laks på steikepanno... Ha kokte poteter attåt, og ein god saus (etv kvitvinssaus som er kjempegod)...

Du kan servera di kokt torsk med masse gode grønsaker, berre å eksperimentera litt med dei, for dei fleste grønsaker går til torsk... Gjerna noken med farge så det ikkje ser så ufattelig kjedeleg ut...hihi...

Andre...hmmm...tenke... Kotelettar me ertrastuing, grønsaker og poteter.... Dåken kan *kremtkremt* ut å grilla om det går...

april 27, 2006 11:52 a.m.  
Blogger Kjersti said...

Her var det jo en hel del gode forslag. Det som derimot fristet meg mest var ett som kom på mail: pannekaker med stekt flesk!

Jeg mener, Bolette, lapskaus er da verken spesielt lekkert å se på, og må vel sies å ha en litt "rar" konsistens?

Barbro: Grilling måtte i såfall foregå på fortauet, halvannen meter fra biltrafikk og søppelcontainere.. tror ikke det. Men stekt laks (feks) kunne vært et alternativ.

Jeg må tenke litt mer på det.

april 27, 2006 12:57 p.m.  
Blogger Ragnhild said...

Røkelaks! Det må da være supernorsk?

april 27, 2006 3:55 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Røkelaks med eggerøre-godt og enkelt! Ellers høres pannekaker fornuftig ut-vi hadde det i går, og TH har en særdeles god oppskrift,om du skulle behøve det ;)

april 27, 2006 6:23 p.m.  
Blogger Bolette said...

hadde du smakt mamman til Linda sin lapskaus hadde du endra meining.
Eg er ikkje så veldig glad i lapskaus sjølv, men den lapskausen er himmelsk. Og den ser ikkje rar ut ein gang.
Har desverre ikkje oppskrifta...trur ikkje den eksisterer. Ho er berre veldig flink å smake den til.Husmødre er noko for seg....

april 27, 2006 8:41 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home